Joodse huizen – tweede boek

joodse-huizen-tweede-boekVoor de Tweede Wereldoorlog kende Nederland een levendige Joodse gemeenschap. In de grote steden, maar ook in tal van
kleinere plaatsen, werd deze vanaf 1940 in toenemende mate bedreigd en hield na 1943 in die vorm op te bestaan.
Van de verdwenen Joodse cultuur uit Nederland wil de Stichting Joodse Huizen een beeld schetsen. Een monument in boekvorm oprichten. Aan de hand van verhalen wordt de herinnering aan de vermoorde Nederlandse Joden en hun gezinnen levend gehouden.

Deel één van dit monument in wording verscheen april 2015 en kreeg een lovend onthaal.

Tot de medewerkers van Joodse huizen deel 2 behoren o.a. Wim Willems, Rob Snijders, Max Léons, Judith Uyterlinde, Mirjam Rotenstreich, Esther Shaya, Joanne Nihom, Annemiek Lely, Elly Pop, Marga van Praag, Hanneke Groenteman en Chaja Polak. Redactie: Esther Shaya, Gert Jan de Vries en Frits Rijksbaron.

De verhalen in dit deel spelen zich af in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Winterswijk, Voorburg, Maastricht, Muntendam, Groningen, Scheveningen, Dordrecht en Aalten.

‘Ontroerende verhalen over vooroorlogs Joodse leven’. – Ons Amsterdam

‘Een boek dat je graag nog eens openslaat en naleest’. – Misjpoche

‘Veelbelovend begin van herinneringen aan Joodse stad’. – Het Parool

In samenwerking met de Stichting Joodse Huizen presenteert Gibbon Uitgeefagentschap op 10 april a.s. Joodse Huizen deel twee om 16.00 uur. De presentatie vindt plaats in het Lloyd Hotel, Oostelijke handelskade 34 te Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt door Frits Barend in ontvangst genomen.